luni, 2 noiembrie 2015

Cum alegem parfumul perfect pentru personalitatea noastră

Garderoba doamnei și a domnului nu va fi completă niciodată fără un parfum. Acesta face parte din stilul personal și, dacă este ales cu grijă, îl poate completa până la perfecțiune. Exigența personală cere ca orice produs pe care îl cumperi să fie unul original. Nici aici, sau mai cu seamă aici, nu puteți face rabat de la această regulă. Utilizați doar parfumuri originale pentru a fi siguri că stilul dumneavoastră personal nu va înceta să aibă aroma-semnătură după jumătate de ceas.
Atunci când vă doriți să investiți mai mulți bani în aspectul dumneavoastră, asigurați-vă că ceea ce cumpărați sunt chiar parfumuri originale. Imitațiile și falsurile sunt mai ieftine, însă nu posedă aceeași calitate a aromei autentice și nici durata acesteia. Parfumurile autentice sunt opera unor profesioniști care au în spate ani de experiență, de cercetare și de inovare. Aceștia vor crea parfumurile folosind mixuri de arome derivate din produse naturale și sintetice. Falsurile vor avea întotdeauna miros de chimicale și le va lipsi calitatea și profunzimea creațiilor originale. Mergeți în magazinele mari sau în reprezentanțe și petreceți câtva timp familiarizându-vă cu aromele testerelor. Veți simți diferența, cu siguranță.

Un parfum autentic are trei stagii. Primul, tonul de vârf, care se simte imediat, are o durată de câteva minute, va fi intens, provocator și exclusiv: prezența altei arome în preajma sa va crea un efect nedorit. Tonul sau stagiul de mijloc este cel puțin mai discret, care se simte cu puțin înainte ca tonul de vârf să se fi disipat complet. Este aroma care cuprinde camera la două-trei minute după ce te-ai dat cu parfum. Împreună cu tonurile de bază, care rămân după ce aroma a dispărut din apropierea ta și se vor menține impregnate pe piele pentru mult timp (un parfum bun ține, de regulă, mai mult de douăsprezece ore), acestea formează tema sau aroma principală a parfumului. Acestea sunt, de regulă, mai profunde, mai mature, și nu vor fi percepute decât după treizeci de minute de la aplicarea parfumului.

Spre deosebire de aceste parfumuri originale, cele false vor ține până la maximum o oră. Nu beneficiază decât de notele înalte, de aroma imediată, acompaniată aproape întotdeauna de un miros pregnant de spirt medicinal.

Un parfum de la o casă sau de la un designer renumit va fi, întotdeauna, scump. Este normal să fie așa și, pe termen lung, este o investiție bună în imaginea personală. Falsurile vor apărea întotdeauna ca reduceri, sub prețul pieței dar nu exagerat sau vândute de unii care pretind că le-au primit cadou. Cu siguranță, nu putem bănui pe toată lumea de excrocherii, unii chiar le-au primit cadou sau magazinele chiar fac lichidări de stoc dar, una peste alta, prețul este primul indicator al autenticității parfumului.
Alți indicatori de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi parfumuri originale țin, mai degrabă, de secrete ale industriei, dezvăluite. Spre exemplu, în momentul în cale scuturi mai puternic o sticlă de parfum, bulele pe care le face lichidul vor dispărea în aproximativ douăzeci de secunde, semn că în compoziție se află uleiuri esențiale. Lichidele contrafăcute își vor pierde bulele instantaneu, pentru că au în compoziție doar alcooluri aromate. Un parfum original va fi întotdeauna clar, fără sedimentări sau decolorare neobișnuită. Puritatea substanțelor este o altă preocupare a parfumierilor. Ambalajele sunt și ele de calitate superioară, din carton fin, fabricate fără exces de lipici și fără bandă adezivă. De asemenea, scrisul de pe ambalaj, în special caseta tehnică, este o bună sursă de constatare a falsurilor. Dacă textul este redactat neglijent, fără o așezare simetrică, având greșeli de ortografie, cu informații dubioase, atunci aveți de-a face cu un fals. Departamentele de marketing ale producătorilor serioși verifică și răsverifică ambalajele pentru a nu ieși pe piață cu astfel de greșeli. Plasarea codului de bare se va face întotdeauna pe spatele cutiei, în partea cea mai de jos, niciodată pe laterale. Sticla trebuie să fie netedă, fină, plăcută la atingere. Falsurile vor fi mai aspre, finisate în mod neglijent, vor avea dopuri care permit scurgeri sau, ca oroarea să fie supremă, sticla va fi de plastic. Dacă parfumierii intenționează să vândă perfecțiunea, atunci și recipientul va fi parte integrantă a experienței pe care parfumierul încearcă să o vândă.

Alte metode de identificare a falsurilor se reflectă în calitatea conținutului. Așadar, dacă nu sunteți alergic la polenuri, nu aveți a vă teme de parfumuri originale. În schimb, alergenii sau substanțele netestate din parfumurile contrafăcute pot provoca reacții foarte serioase, de la eczeme și arsuri chimice până la septicemii sau reacții alergice violente. În ultimul rând, gândiți-vă de două ori înainte să comandați de pe internet. Alegeți magazine online serioase, altfel riscați să luați țeapă.
În momentul în care ați reușit să identificați un vânzător ca fiind cinstit (lucru destul de greu și minuțios, după cum am văzut până acum), este momentul să ne hotărâm asupra aromei care ni se potrivește cel mai bine. Iar greul de-abia acum începe. Pentru că, dacă identificarea de parfumuri originale era o treabă obiectivă, alegerea devine ceva subiectiv. Sunt mii de arome și parfumuri pe piață iar lista crește de la zi la zi. Vor  fi o mulțime de informații pe care trebuie să le filtrați, mai ales când trebuie să vă hotărâți asupra unui produs nou, necunoscut. Trebuie să restrângeți cât mai mult. Aromele de bază ale parfumurilor sunt în număr de patru: floral, oriental, lemnos și citric. Familiarizarea cu acestea îți va genera o bază solidă pentru adăugarea de note precum fructe, pulverulente sau ierboase parfumului pe care îl doriți.

Parfumul floral vă va aminti de trandafiri, liliac sau mărgăritar, flori proaspăt culese și magazine care vând potpuriuri sau creme de mâini cu aromă dulce. Parfumurile florale sunt, deci, dulci și feminine. Dacă iubești aceste arome, poți începe cu Chloe by Chloe, Flower by Kenzo say Flowerbomb de la Victor & Rolf.

Parfumurile cu tonuri lemnoase sunt foarte profunde și pline. Te poți gândi la aroma lemnului de cedru proaspăt tăiat, piele, trabucuri cubaneze sau un șemineu arzând, iarna. Nu prea sunt potrivite pentru doamne, deși pot încerca Tobacco Vanille de la Tom Ford sau orice de la Comme des Garçons.

Aromele citrice sunt simple, tinerești și de vară. Salate cu dressing de lămâie, cocktailuri cu gheață și bucăți de lămâie sau fresh-uri de portocale, acestea sunt gândurile care te străbat atunci când miroși prima oară un Jo Malone Lime, Basil & Mandarin. Dacă ești un spirit tânăr, atrasă de aceste arome, mai poți încerca Eau de Guerlain sau Jo Malone Grapefruit.

Parfumurile orientale au tonuri tămâioase, ambră sau chihlimbar și vanilie ca note principale. Ceaiul, iasomia, crema de vanilie din eclere sunt gândurile care te poartă spre o lume seducătoare și misterioasă. YSL Opium, Givenchy Organza sau Poison de la Dior sunt printre brandurile reprezentative ale acestor parfumuri originale.


Odată ce te-ai hotărât asupra categoriilor de bază, poți începe să adaugi note suplimentare, să descoperi combinații noi sau, dimpotrivă, să rămâi în tonurile simple. Chiar și recipientele parfumurilor sunt perfect asezonate cu aromele acestora, așa că o sticlă nu te va dezamăgi niciodată fiind în neconcordanță cu conținutul.


Ca sfat de final, va trebui să nu te repezi în a cumpăra primul parfum care ți-a plăcut. Încearcă doar două pe zi. Parfumează-ți fiecare încheietură a palmei și lasă-le timp de cel puțin opt ore, timp în care poți judeca tonurile medii și joase, cât de mult rămân active precum și after-taste-ul acestora. Și nu te limita. Combină, încearcă. Testerele din magazine sunt puse pe rafturi pentru tine. Nu-ți fie frică să le folosești. Alegerea unui parfum care să te reprezinte este un proces minuțios, însă rezultatul va rămâne, în foarte multe cazuri, pentru toată viața. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu